Friday, April 10

Data Communication-II

1. The Internet model consists of ________ layers.
a. Three
b. Five
c. Seven
d. Eight

2. The process-to-process delivery of the entire message is the responsibility of the ________ layer.
a. Network
b. Transport
c. Application
d. Physical

3. The ________ layer is the layer closest to the transmission medium.
a. Physical
b. Data link
c. Network
d. Transport

4. Mail services are available to network users through the ______ layer.
a. Data link
b. Physical
c. Transport
d. Application

5. As the data packet moves from the lower to the upper layers, headers are _______
a. Added
b. Subtracted
c. Rearranged
d. Modified

6. As the data packet moves from the upper to the lower layers, headers are ________
a. Added
b. Removed
c. Rearranged
d. Modified

7. The ________ layer lies between the network layer and the application layer.
a. Physical
b. Data link
c. Transport
d. None of the above

8. Layer 2 lies between the physical layer and the ________ layer.
a. Network
b. Data link
c. Transport
d. None of the above

9. When data are transmitted from device A to device B, the header from A’s layer 4
is read by B’s ________ layer.
a. Physical
b. Transport
c. Application
d. None of the above

10. The ________ layer changes bits into electromagnetic signals.
a. Physical
b. Data link
c. Transport
d. None of the above

11. The physical layer is concerned with the transmission of _______ over the
physical medium.
a. Programs
b. Dialogs
c. Protocols
d. Bits

12. Which layer functions as a liaison between user support layers and network

support layers?
a. Network layer
b. Physical layer
c. Transport layer
d. Application layer

13. What is the main function of the transport layer?
a. Node-to-node delivery
b. Process-to-process delivery
c. Synchronization
d. Updating and maintenance of routing tables

14. Which of the following is an application layer service?
a. Remote log-in
b. File transfer and access
c. Mail service
d. All the above

Solution:

1.(a) 2.(b) 3.(a) 4.(d) 5.(a) 6.(b) 7.(c)

8.(a) 9.(b) 10.(a) 11.(d) 12.(c) 13.(b) 14.(d)

No comments: