Tuesday, April 14

Computer Network: MCQ

1. If a computer on the network shares resources for others to use, it is called ____
a. Server
b. Client
c. Mainframe
d. PC
Answer : a

2. Terminators are used in ______ topology.
a. Bus
b. Star
c. Mesh
d. Ring
Answer : a

3. In _____ topology, if a computer’s network cable is broken, whole network goes down.
a. Bus
b. Star
c. Mesh
d. Ring
Answer : a

4. For large networks, _______ topology is used.
a. Bus
b. Star
c. Ring
d. Tree
Answer : b

5. ISO stands for
a. International Standard Organization
b. International Student Organization
c. Integrated Services Organization
d. Indian Standard Organisation
Answer : a

6. ISO OSI model is used in
a. Stand alone PC
b. Network environment
c. Mini Computer
d. Mainframe
Answer : b

7. Network cable lies on _____ layer
a. Application
b. Network
c. Physical
d. Transport
Answer : c

8. ____ layer decides which physical pathway the data should take.
a. Application
b. Network
c. Physical
d. Session
Answer : c

9. ISDN is an example of ______ network
a. Circuit switched
b. Packet switched
c. Message Switched
d. Virtual Circuit Switched
Answer : a

10. X.25 is an example of ______ network
a. Circuit switched
b. Packet switched
c. Message Switched
d. Virtual Circuit Switched
Answer : b

11. _____________ allows LAN users to share computer programs and data.
a. Communication server
b. Print server
c. File server
d. Client-Server
Answer : c

12. Print server uses ________ which is a buffer that holds data before it is send to the printer.
a. Queue
b. Spool
c. Node
d. Host
Answer : b

13. A standalone program that has been modified to work on a LAN by including concurrency controls such as file and record locking is an example of____
a. LAN intrinsic software
b. LAN aware software
c. Groupware
d. LAN ignorant software
Answer : a

14. The ______ portion of LAN management software restricts access, records user activities and audit data etc.
a. Configuration management
b. Security management
c. Performance management
d. Authentication Management
Answer : b

15. What is the max cable length of STP?
a. 100 ft
b. 200 ft
c. 100 m
d. 200 m
Answer : d

16. What is the max data capacity of STP?
a. 10 mbps
b. 100 mbps
c. 1000 mbps
d. 10000 mbps
Answer : b

17. Which connector STP uses?
a. BNC
b. RJ-11
c. RJ-45
d. RJ-69
Answer : c

18. What is the central device in star topology?
a. STP server
b. Hub/switch
c. PDC
d. Router
Answer : b

19. What is max data capacity for optical fiber cable?
a. 10 mbps
b. 100 mbps
c. 1000 mbps
d. 10000 mbps
Answer : c

20. Which of the following architecture uses CSMA/CD access method?
a. ARCnet
b. Ethernet
c. ARPAnet
d. Sancharnet
Answer : b
______________________________________________________________________________________________

4 comments:

Anonymous said...

this is helpful..thanks

27001 Lead Auditor Training said...

Wow these are really helpful and a really great resource for those who like to take the exam. Thanks!

Anonymous said...

It is very nice to give the questions with their answers......thank you so much

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.